Veelgestelde vragen

Selecteer uw (gewenste) vloertype

Marmerkorrelvloeren

Vragen over marmerkorrelvloeren

Om een open-structuur marmerkorrel vloer goed te reinigen adviseren wij u het volgende:

 • Stof en vuil verzamelen zich tussen de marmerkorrels, met een stofzuiger zuigt u het losse vuil op.
 • Vlekken in de marmerkorrel vloer kunt u behandelen door middel van een borsteltje met wat water en een beetje schoonmaakmiddel. Eventueel nazuigen met een waterstofzuiger.
 • Indien de marmerkorrel vloer toe is aan een “grote schoonmaak”, kunt u de vloer reinigen door middel van een grondige schrobbeurt. Hiervoor kunt u het beste een zgn. luiwagen en een neutraal schoonmaakmiddel gebruiken.
 •  Vuil water kunt u opzuigen met een waterstofzuiger.
 •  Na de schrobbeurt de marmerkorrel vloer naspoelen met overvloedig water. Daarna nogmaals het water goed opzuigen met een waterstofzuiger.

Om een marmerkorrelvloer met seallaag goed te reinigen adviseren wij u het volgende:

 • Door de seallaag blijft stof en vuil op de marmerkorrel vloer liggen, u kunt dit gemakkelijk verwijderen met een bezem of een stofzuiger.
 • Af en toe kunt u de marmerkorrel vloer dweilen. Hiervoor kunt u het beste een neutraal schoonmaakmiddel gebruiken. Tussentijds de dweil regelmatig uitwassen in schoon water. Opgedroogd vuil water uit de dweil zal op de marmerkorrel vloer opdrogen.
 • Indien noodzakelijk kunt u de marmerkorrel vloer ook reinigen door middel van een schrobbeurt, gevolgd door een water stofzuiger.

Uit ervaring is gebleken dat een marmerkorrelvloer niet goed bestand is tegen veel en/of langdurige waterbelasting.

Een marmerkorrelvloer zonder seallaag zal gaan “verzuren” waardoor op den duur de korrels los gaan laten.

Een marmerkorrelvloer met seallaag kan wit uit gaan slaan, zeker als er “verstikking” optreed doordat er vaak natte vloerkleedjes of handdoeken op de marmerkorrelvloer blijven liggen.

Wij adviseren daarom in een badkamer een troffelvloer eventueel in combinatie met holle plinten.

Het verwijderen van een marmerkorrel vloer, indien deze is gelegd met kwalitatief hoogwaardige materialen en de marmerkorrels goed dicht tegen elkaar aan zijn gesmeerd, is heel moeilijk.

Indien uw marmerkorrel vloer loslatende korrels heeft, extreme verkleurd is, geen goede hechtprimer heeft en/of slecht gesmeerd is (spaanslagen veel ruimte tussen marmerkorrels), kan het zijn dat de marmerkorrelvloer een stuk gemakkelijker te verwijderen is. Vaak is er dan gebruik gemaakt van inferieure materialen.

Het verwijderen van de vloer zal met hamer en beitel moeten gebeuren.
Eventueel kunt u gebruik maken van een elektrische hakbeitel.
De marmerkorrelvloer verwarmen met behulp van een zgn. verfstripper kan ook helpen maar zal geen aangename geur opleveren. Het risico is groot dat u de ondergrond ook zal beschadigen en u de ondervloer opnieuw zal moeten egaliseren.

Wat u natuurlijk ook kunt overwegen is om een nieuwe marmerkorrelvloer, siergrindvloer of (betonlook) troffelvloer over de bestaande vloer aan te laten brengen.

Het is mogelijk om naderhand een marmerkorrelvloer te voorzien van een seallaag. 

De marmerkorrelvloer zal door u zeer grondig schoongemaakt moeten worden, door middel van een grondige schrobbeurt met een zgn. luiwagen gevolgd door meerdere malen naspoelen met water. Tussentijds steeds het vuile water opzuigen met een waterstofzuiger.

Het resultaat van een seallaag over een marmerkorrelvloer die reeds in gebruik is genomen is altijd minder mooi dan wanneer deze laag direct na het leggen van de vloer wordt aangebracht. Dit omdat er altijd een mogelijkheid is dat er wat vuil achter blijft.

Eventueel achtergebleven vuil zal zich gaan hechten aan de onderkant van de seallaag. Daarom kunnen wij geen garantie geven op eventuele vlekvorming onder deze seallaag. Dit zal bij een lichte marmerkorrel vloer veel eerder zichtbaar zijn dan bij een donkere marmerkorrel vloer. De vloer zal na het sealen voldoende dicht zijn zodat er geen nieuw vuil tussen de marmerkorrel vloer zal komen.

Een marmerkorrelvloer met seallaag blijft altijd wat structuur behouden omdat de seallaag om de korrel krimpt.

De marmerkorrel vloer zal voor 99 % dicht zijn als de seallaag goed is aangebracht. Een enkel gaatje (opengeklapt luchtbelletje) is niet uit te sluiten.

Troffelvloeren

Vragen over troffelvloeren

Het onderhoud van een troffelvloer bij particulieren:

 • Een troffelvloer is gemakkelijk in onderhoud, maar ook op een troffelvloer blijft stof en vuil liggen. Deze kunt u gemakkelijk verwijderen met een zachte bezem of een stofzuiger.
 • Om de vloer te dweilen kunt u het beste warm water met een neutraal schoonmaakmiddel gebruiken. Vlekken zijn door middel van dweilen gemakkelijk van de mortelvloer te verwijderen.

Het onderhoud van een troffelvloer bij bedrijven:

 • Een troffelvloer is gemakkelijk in onderhoud, maar ook op een troffelvloer blijft stof en vuil liggen. Deze kunt u gemakkelijk verwijderen met een zachte bezem of een stofzuiger.
 • Om de vloer te dweilen kunt u het beste warm water met een neutraal schoonmaakmiddel gebruiken. Vlekken zijn door middel van dweilen gemakkelijk van de troffelvloer te verwijderen.
 • Een veel voorkomend probleem is dat men met één emmer sop een heel gebouw doet, zelfs bij professionele schoonmakers. Dit is het vuil verplaatsen. Vuil water droogt namelijk op, het gevolg is dat de troffelvloer op de duur grauw wordt. Dus voldoende schoon water gebruiken en regelmatig uitspoelen.
 • In ruimtes waar schrobputten of spoelgoten zijn, kan men de troffelvloer gemakkelijk reinigen door deze te boenen/schrobben om hem vervolgens droog te trekken met een vloerwisser.
 • Bij grotere oppervlakten kan het wenselijk zijn om gebruik te maken van de mogelijkheid om de troffelvloer machinaal te reinigen. U kunt hierbij gebruik maken van een boenmachine, eventueel in combinatie met een zuig-/dweilinrichting

Betonlook troffelvloeren

Vragen over betonloek troffelvloeren

Het onderhoud van een betonlook troffelvloer bij particulieren:

 • Een betonlook troffelvloer is gemakkelijk in onderhoud, maar ook op een betonlook troffelvloer blijft stof en vuil liggen. Deze kunt u gemakkelijk verwijderen met een zachte bezem of een stofzuiger.
 • Om de vloer te dweilen kunt u het beste warm water met een neutraal schoonmaakmiddel gebruiken. Vlekken zijn door middel van dweilen gemakkelijk van de betonlook troffelvloer te verwijderen.

Het onderhoud van een betonlook troffelvloer bij bedrijven:

 • Een betonlook troffelvloer is gemakkelijk in onderhoud, maar ook op een betonlook troffelvloer blijft stof en vuil liggen. Deze kunt u gemakkelijk verwijderen met een zachte bezem of een stofzuiger.
 • Om de vloer te dweilen kunt u het beste warm water met een neutraal schoonmaakmiddel gebruiken. Vlekken zijn door middel van dweilen gemakkelijk van de betonlook troffelvloer te verwijderen.
 • Een veel voorkomend probleem is dat men met één emmer sop een hele ruimte doet, zelfs bij professionele schoonmakers. Dit is het vuil verplaatsen. Vuil water droogt namelijk op, het gevolg is dat de betonlook troffelvloer op de duur grauw wordt. Dus voldoende schoon water gebruiken en regelmatig uitspoelen.
 • In ruimtes waar schrobputten of spoelgoten zijn, kan men de betonlook troffelvloer gemakkelijk reinigen door deze te boenen/schrobben om hem vervolgens droog te trekken met een vloerwisser.
 • Bij grotere oppervlakten kan het wenselijk zijn om gebruik te maken van de mogelijkheid om de betonlook troffelvloer machinaal te reinigen. U kunt hierbij gebruik maken van een boenmachine, eventueel in combinatie met een zuig-/dweilinrichting

Stel uw vraag

Is uw vraag nog steeds niet beantwoord? Laat uw gegevens en uw vraag achter in het onderstaand formulier, dan zullen wij contact met u opnemen met het antwoord. Is het relevant, dan wordt uw vraag toegevoegd aan de veelgestelde vragen.